top of page
  • Poza scriitoruluiLaurențiu

Mâncare tradițională bulgărească


Ciorbă bulgărească de miel, friptură de miel...

Le puteți servi în zone pitorești cu mâncăruri tradiționale din Bulgaria.

Veliko Tarnovo și Arbanași sunt două locații preferate de mine, în primul rând pentru că se află la 187 km de București, deci la 2h și 30 min de capitală, iar in al doilea rând pentru pitorescul locurilor și bucătăria tradițională grozavă.

Veliko Tarnovo este un oraș situat în nord-centrul Bulgariei, fosta capitală istorică a celui de-al doilea Imperiu Bulgar, cu o arhitectură unică. Restaurantele din Veliko Tarnovo servesc bucatarie Internatională, Mediteraneană, Europeană, dar au și meniuri tradiționale în care predomină carnea de miel.


Arbanasi este un sat tradițional muntean, sit UNESCO, situat la 4 km depărtare de Veliko Tarnovo, (de altfel, unul din satele iubite de fostul conducător Todor Jivkov) care are și un domeniu de vânătoare mare și un palat de vară, folosit acum ca hotel.

Cele două orașe au o gastronomie excelentă, ce include o nemaipomenită friptura de miel gătită în cuptor de piatră.

In Melnik, localitate din sudul Bulgariei, friptura de mistreț cu garnitură de legume și vin roșu de Melnik este un preparat specific vânătoresc, servit la mehane (hanuri) specifice satelor tradiționale bulgărești. În Bulgaria, relieful fiind predominant deluros-muntos, există numeroase sate tradiționale muntene cu arhitectură specifică și implicit gastronomie tradițional munteană.

In Veliko Tarnovo recomand Hadji Nikoli Han (imagini mai sus), iar în Arbanasi recomand Izvora Han.



108 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Crama Lacerta

bottom of page