top of page
  • Poza scriitoruluiLuminita

Pădurea fermecată a munților Baraolt

O pădure de o frumusețe magică îmbracă munții Baraolt din județul Covasna.

La sfârșit de octombrie, în plină toamnă, am parcurs un itinerar în munții din județul Covasna, plecând din stațiunea Șugaș Băi (de la baza pârtiei de schi) spre vârfurile Gurgău (1017 m) și Havad (1019 m) cu un scurt popas în poiana Benko, continuând până în satul Haghig.

Fotografiile vă vor dezvălui un peisaj de basm, încețoșat și fioros, descoperit prin ploaia și umiditatea excesivă.

În drumul nostru am fost însoțiti de lumini și umbre, de o ceață deasă, care pe alocuri se spărgea, descătușând fantome printre copaci; jocul negurii dansante dezvelea privirii adâncul întunecat al pădurii de brad, înghetandu-ți inima.

Pe masură ce urcam panta spre cele două vârfuri, padurea de fag și mesteacăn făcea loc din ce în ce mai des pădurii de brad. Dacă foioasele ne permiteau să scrutăm cu privirea în adâncul pădurii, prin aburul ce se ridica din pământul acoperit de frunzișul multicolor al toamnei, nu același lucru se întampla în pădurea de conifere. Un întuneric straniu bloca lumina, iar privirea noastră încerca, prin obiectivul aparatului foto, să patrundă prin zidul opac datorat densității pădurii de brad.

Poteca îngustă și acoperită de frunziș pe porțiuni întinse, se deschidea larg către platou. De-alungul potecii spre poiana Benko, ne-am împiedicat de multe ochiuri de apă stătătoare și am întâlnit pâlcuri de ciuperci multicolore.

Pădurea deasă și tulburătoare a lăsat loc platoului care ne-a încântat privirea cu o cromatică spectaculoasă, de o parte și de cealaltă a sa. Culorile toamnei se dezvăluiau în toata splendoarea lor!

La coborârea de pe platou, magia umbrelor pădurii de brad a fost înlocuită de magia culorilor pădurii de foioase, până la capatul traseului: satul Hagig.


Întregul itinerar încântă ochiul privitorilor și incită profesionalismul fotografilor.

383 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page